2014
Monday
April
14

Alphen Chaam - Résidence De Beauté Evelien supporter Cittaslow

Alphen Chaam

Op de receptie ter gelegenheid van het winnen van de Beauty Award voor de beste salon van Nederland door Résidence De Beauté Evelien in Chaam, heeft burgemeester Harrie Nuijten de oorkonde uitgereikt die behoort bij het supporterschap Cittaslow Alphen-Chaam.

Burgemeester Nuijten: 'Twee dagen na de bekendmaking heb ik onmiddellijk de figuurlijke pen en papier gegrepen om Evelien geluk te wensen. De brief is afgedrukt op de site dus ik kan volstaan met u door te verwijzen, maar beter is het denk ik om iets van de inhoud hier te herhalen.Nl. dat het gaat om de kwaliteit van dienstverlening en de service voor de klanten die hoog in het vaandel staan en dat al jaren lang. Ook dat het wellicht gemakkelijk is om de top te halen maar dat het nog moeilijker is die positie vast te houden. Daar is Evelien met haar medewerksters en door haar instelling over kwaliteit en klantgerichtheid toch maar wel in geslaagd. Ik wil ook nogmaals bevestigen dat wij als gemeente trots zijn op Evelien als ondernemer die bovendien de waarden en normen van het Cittaslow concept uitdraagt door met eerlijke duurzame producten te werken en te zoeken naar en het toepassen van innovatieve ontwikkelingen zoals een Beauty Food consult. En dat laatste sluit een beetje aan op het internationale congres van Cittaslow dat dit jaar voor een deel in onze eigen gemeente gaat plaatsvinden en waarbij o.a. food waste / voedselverspilling het centrale thema is'.

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die o.a. excelleren op het gebied van duurzaamheid, milieu, leefomgeving, cultuurhistorie, streekidentiteit en streekproducten en gastvrijheid. 

De burgemeester vervolgde: 'Kort nadat onze mooie gemeente Alphen-Chaam in 2010 officieel erkend werd mocht ik deze Résidence openen. We zijn nu ongeveer 4 jaar verder. De Résidence is blijven groeien. En ons Cittaslow concept is behoorlijk ingeburgerd geraakt, veel inwoners en bedrijven dragen het een warm hart toe, bijna 40 ondernemingen zijn in een goed jaar tijd supporter geworden. En…met het supporterschap onderscheiden deze bedrijven zich van hun branchegenoten.
Tegen de Beauty Award kan het supporterschap natuurlijk niet op, dat is logisch maar ik vind het uiteraard van grote betekenis dat deze supporters, ondersteuners van het Cittaslow gedachtegoed onze beginselen en principes op actieve manier uitdragen.

Het doet mij genoegen dat Evelien met haar Résidence de rol van supporter op zich wil nemen. Bij het supporter schap hoort een oorkonde en die wil ik nu graag aan haar overhandigen'.

Ook supporter Cittaslow worden? Hier vindt u daarover meer informatie.

Source: http://www.alphen-chaam.nl/smartsite.shtml?id=62008