2016
Thursday
April
21

Vlagtwedde and Bellingwedde, 31 new supporters Cittaslow

Vanavond mocht de toekomstige gemeente Westerwolde 31 nieuwe supporters van Cittaslow verwelkomen. Hiermee kwam de teller op 61 te staan en zijn de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde samen koploper bij de in totaal acht gemeenten in Nederland die het Cittaslow keurmerk dragen. De oorkondes en de daarbij behorende speldjes werden bij camping Wedderbergen door de burgemeesters Janneke Snijder-Hazelhoff en Leontien Kompier uitgereikt. Met deze oorkondes kunnen de ondernemers aantonen dat zij het gedachtegoed van Cittaslow actief uitdragen en de kernwaarden ervan onderschrijven. De gemeente Westerwolde in oprichting is trots op het Cittaslow keurmerk en is verheugd dit te kunnen delen met ondernemers en organisaties uit de gemeente.

De oorkondes werden uitgereikt aan 30 supporters; één supporter moest verstek laten gaan:
– Radio Westerwolde
– Alvering Vlagtwedde
– Stichting De Appelhof Vlagtwedde
– Vakantiepark De Barkhoorn Sellingen
– Herberg de Van Bommelhoeve Vlagtwedde
– Kloosterboerderij Bleyendael Sellingen
– Booij Optiek Ter Apel
– Stichting Aurora Borealis Wedde
– Bungalowpark Emslandermeer Vlagtwedde
– Vakantiepark SRB Emslandermeer Vlagtwedde
– Naast de deur b.v. Ter Apel
– Gasterij Natuurlijk Smeerling (hoewel de gasterij officieel bij de gemeente Stadskanaal hoort mogen ze zich toch Cittaslow supporter noemen. Burgemeester Kompier zei letterlijk: “Ze zijn nu nog een buitenbeentje, maar daar is het laatste woord nog niet over gezegd”)
– Elinga Vlagtwedde
– Stichting Klooster Ter Apel
– Pension Stee en Stoetje Vriescheloo
– Loopsport Sellingen
– Handelsonderneming Uw Maatje Sellingen
– Partycentrum Re-Horeca de Meet Bellingwolde
– Camping Wedderbergen
– Stichting Keurmerk Streekproducten Westerwolde
– Zorgboerderij De Spinberg Sellingen
– RJJ Catering Vlagtwedde
– Agnes Spruit Vriescheloo
– Wilts Veilig Vlagtwedde
– Safe-IT Ter Apel
– HJ Sound Vlagtwedde
– De Noordmee Sellingen
– Koopmans en Van Dalen Sellingen
– Wedde dat ’t Lukt Wedde
– Prenger en Hoekman Vlagtwedde

Naast de uitreiking van de oorkondes kwam de supportersdag van 3 juni aan de orde. Voor deze supportersdag worden ook supporters en gemeenteraadsleden van de overige Cittaslow gemeentes in Nederland uitgenodigd. De dag begint in Klooster Ter Apel. Na de opening door burgemeester Kompier en het ochtendprogramma kunnen de deelnemers kiezen uit drie thema’s en vervolgens een bezoek brengen aan de locaties die bij het gekozen thema horen. De dag wordt afgesloten in Oudeschans. Hier vindt een markt en proeverij plaats. Burgemeester Snijder sluit de supportersdag daar af.

Ook is men achter de schermen bezig met het uitwerken van een idee voor een documentaire over Westerwolde. Dit doen de beide gemeenten met drie jonge enthousiaste mensen: Sanne Meijer, Niek Berendsen en Jan Bos. Vanavond waren Sanne en Jan aanwezig om met de gasten te brainstormen over de documentaire ‘Welke kansen zien we met elkaar?’

Foto’s: Catharina Glazenburg