2016
Thursday
February
11

Barcelona - Torna el Mercat de la Terra d'Slow Food

Spanish National Network

Com cada segon dissabte del mes, el dissabte 13 de Febrer de 10 a 16 h el Mercat de la Terra d'Slow Food torna al parc de les Tres Xemeneies de Barcelona (Paral·lel, Poble-sec). Com sempre el mercat reuneix una trentena de productors de proximitat seleccionats per Slow Food que ens oferiran una gran varietat de productes locals i de temporada.

En el mercat trobareu verdures i fruites, cereals, formatges, embotits, pa i rebosteria, entre molts altres productes. Destaquem la participació excepcional de Les Refardes (Bages), experts en les varietats de llavors locals de producció ecològica.

En el Mercat de la Terra, a part d'omplir el cistell, també hi podreu omplir la panxa degustant propostes gastronòmiques acompanyades d'un bon vermut o d'una bona cervesa artesanal. Com sempre contarem amb la participació de l'Eva, la xef d'El Diván de Cornellà, taller de cuina Slow Food, que cuinarà en directe plats vegetarians amb productes de proximitat. A partir d'aquesta edició contarem també amb la presència d'un parell de food trucks: aquesta vegada ens acompanyaran la caravana de menjar sostenible Happy Food i Oncle Frank, amb les seves salsitxes de porc ecològic. Els més petits podran emocionar-se, gaudir i aprendre amb els jocs de fusta de la Furgoneta Màgica que ja són tot un fenomen arreu de Catalunya.

Per últim, us anunciem que aquesta edició del mercat tornarà a contar amb la presència de Carlo Petrini. El fundador i president del moviment Slow Food, a més, participarà en una conversa amb productors i xefs locals sobre la preservació de la biodiversitat i el projecte de l'Arca del Gusto, esdeveniment organitzat per l'Associació Pastinaca de Cornellà de Llobregat. El mateix divendres, pel matí, el president d'Slow Food acompanyat de l'Associació Gastronomia i Turisme, visitarà el Parc Agrari del Baix Llobregat, que és l'espai agrícola de proximitat més important per a la nostra ciutat.

Us recordem que el Mercat de la Terra forma part de la xarxa internacional Mercati della Terra®, mercats pagesos organitzats per Slow Food en tot el món, on es poden comprar únicament aliments BONS, NETS, JUSTOS i DE PROXIMITAT: aliments locals de qualitat i de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb la terra, i que tinguin un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix.

T'hi esperem!!!

Organitza: Slow Food Barcelona Vázquez Montalbán  • Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona

Col·laboren: Coordinadora Entitats Poble-sec, Ass. Comerciants Poble-sec Paral·lel, C.C. El Sortidor, C.C. Albareda, Àrea Metropolitana de Barcelona, Associació Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, Domingo recreatives

Segueix els Mercats de la Terra a Facebook: https://www.facebook.com/slowfoodbcn/

+ Informació: Pep Bantulà 637 892 853 · mercatdelaterra@gmail.com | Marc Esteve 615 125 298 · comunicacio@slowfoodbcn.cat

MERCAT de la TERRA Slow Food Barcelona