2016
Tuesday
April
26

Eurovision Song Contest, Cittaslow Netherlands support Douwe Bob

Dutch National Network

In zijn songfestival-lied 'Slow Down' roept Douwe Bob op om eens de tijd te nemen en los te komen van de haast en snelheid van onze maatschappij. De Cittaslow-gemeenten in Nederland zijn blij met deze boodschap. Cittaslow Nederland, een netwerk van acht gemeenten, streeft naar kwaliteit van leven, waar je ook de tijd moet nemen om ervan te kunnen genieten.

Persoonlijke brief
Namens de Cittaslow-gemeenten is er een brief naar Douwe Bob gestuurd, waarin ze hem van harte succes wensen tijdens het Eurovisie songfestival. Ze geven daarin ook aan, dat ze blij zijn met de boodschap die hij uitdraagt in zijn lied. "Niet alleen muzikaal, maar ook inhoudelijk een topper", schrijven ze.

Wat is Cittaslow?
Cittaslow is een netwerk van gemeenten wereldwijd, waar het leven goed is. Gemeenten die streven naar de hoogste kwaliteit van leven voor hun inwoners en bezoekers. Traditie, cultuurhistorie en kwaliteit zijn kernbegrippen in de filosofie van Cittaslow. En dat we tijd moeten nemen om te kunnen genieten en vrij te komen van onze gehaaste samenleving spreekt voor zich. In Nederland hebben acht gemeenten het Cittaslow-keurmerk: Midden-Delfland, Borger-Odoorn, Alphen-Chaam, Vaals, Heerde, Bellingwedde, Vlagtwedde en Echt-Susteren. Wereldwijd zijn ruim 200 gemeenten in 30 landen bij het netwerk aangesloten.