2012
Friday
January
06

Mail art expositie in het gemeentekantoor

Alphen Chaam

Maandag 28 november wordt in de hal van het gemeentekantoor de mail art expositie Living fast/living slow geopend van Mr. Colori, The museum of Instant Images.Het betreft een internationale presentatie van de verschillende visies op het begrip langzaam leven – Slow living, of het tegenovergestelde. 150 Kunstenaars uit meer dan 30 landen hebben een bijdrage geleverd aan deze expositie. Toon Joosen en Virginy Joosen-Walraven uit Chaam hebben daaruit deze expositie samengesteld.

Het toekennen van het Cittaslow-certificaat aan de gemeente Alphen-Chaam in 2010 is de aanleiding geweest deze tentoonstelling te organiseren. Het roept de vraag op hoe over de snelheid van het leven kan worden gedacht. Een mail art kunstenaar nodigt daarvoor kunstenaars uit een breed mondiaal netwerk uit hun eigen verbeelding te geven van dit thema. In woord en beeld.

De expositie is tijdens openingstijden en op afspraak, tot en met 6 januari 2012 te bezichtigen in de hal van het gemeentekantoor aan het Willibrordplein 1 in Alphen.
De reizende tentoonstelling is – als onderdeel van Cittaslow/Brabant Culturele Hoofdstad 2018 - in september 2011 als eerste te bezichtigen geweest in de QS Gallery van het Museum of Instant Images aan de Beckershagen 15 in Chaam. In 2012 gaat de expositie op reis door Nederland. De tentoonstelling is in ieder geval ook nog te zien in de andere Cittaslow gemeenten (Midden-DelflandBorger-Odoorn enVaals).